Wanneer u thuis een hybride (lucht/water) warmtepomp met cv-ketel heeft hangen kunt u bij Verwarmingsservice ijmond kiezen voor een onderhoudsabonnement Als u een oude cv-ketel heeft hangen (12 tot 15 jaar) is het verstandig om te overwegen uw ketel te vervangen. Een nieuwere cv-ketel zal doorgaans namelijk veel energiezuiniger zijn. Daarnaast kunt u er meteen voor kiezen om nog een stapje verder te gaan door zelf ook wat energie op te wekken. Denk aan zonnepanelen of een hybride warmtepomp. In beide gevallen kunnen wij u helpen met advies of met de aankoop. wij staan voor u klaar! Wij werken in de omgeving van: IJmuiden Haarlem Beverwijk Uitgeest Zaandam Purmerend Hoofddorp Santpoort Velserbroek Driehuis Velsen Zuid Velsen-Noord Heemstede Amsterdam Heemskerk en Alkmaar.

Toepassingen

De meest voorkomende toepassing naast huishoudelijke apparaten zoals koelkast en vriezer is in de woningbouw en utiliteitsbouw waar het voor wordt gebruikt voor ruimteverwarming en koeling en bij woningbouw voor het aanmaken van warm tapwater. In die toepassing wordt de warmtepomp gezien als een vorm van duurzame energie waarbij lage temperatuur-omgevingswarmte uit de bodem of de lucht wordt gebruikt voor verwarmingsdoeleinden op een hoger niveau. Wanneer de bodem als bron voor de warmtepomp wordt gebruikt is veelal in de grotere kantoortoepassingen sprake van warmte- en koudeopslag met open bodembronnen en steeds meer met gesloten bronnen. Nederland is vooral op het gebied van toepassing in de bestaande woningbouw zeer innovatief. Nieuwe producten als de hybride warmtepomp, ventilatie-warmtepomp en booster-warmtepomp kunnen als typisch Nederlandse innovaties worden gezien, die Europees steeds meer navolging krijgen.

In de industrie met grote projecten in de chemische industrie en een sterke groei in de voedingsmiddelenindustrie is de warmtepomp een besparingsoptie. Een andere voorkomende toepassing is in koelkasten, waar de warmtepomp wordt gebruikt om de ruimte in de kast van warmte te onttrekken en zo te koelen. In dit soort toepassingen wordt de warmtepomp koelmachine genoemd. De ruimte buiten de koelkast wordt hierbij opgewarmd, zodat warmtepompen ook kunnen worden ingezet voor ruimteverwarming.

× Hoe kan ik helpen?