Wat wij doen met Lood en Zinkwerk

 

Loodwerk Een veel gebruikt product in de waterdichting bij (moeilijke) details tussen dakpannen en dak onderdelen is loodwerk. Een flexibel en duurzaam product dat in iedere vorm is te kloppen door een ervaren dakdekker. Keurig gepatineerd is het een verfraaiing op het dak. Een onderdeel dat ontzettend belangrijk is de waterdichting en daarom adviseren wij dit doorgaans altijd mee te nemen in de renovatie van het pannendak. Goed aangebracht loodwerk kenmerkt zich door de juiste materiaalkeuze en de toepassing van de juiste opstanden en overlappingen. Wij bieden deze werkzaamheden natuurlijk ook aan. Wij vervangen het loodwerk in schoorstenen, dakkapellen, in opgaand metselwerk en de panstukken bij dak doorvoeren.

Zinkwerk Naast het loodwerk is zinkwerk ook een veel gebruikt metaal in het dakwerken. Denk hierbij aan dakgoten aan de voet van het dak, afdekkappen over nokken en doorlopende topgevels, regenpijpen en kilgoten gelegen in de inwendige hoeken bij een pannendak. Zinkwerk gaat in de regel 35 tot 40 jaar mee en is daarmee een duurzaam product. Omdat het zo lang meegaat moet het goed aangebracht worden en gegarandeerd waterdicht worden opgeleverd. Wij hebben iedere dag te maken met zinkwerk en zijn daarin opgeleid om dit onderdeel mee te nemen in de renovatie. Het vervangen van de goten voeren wij uit voor de particuliere opdrachtgever voor één woning maar ook in grotere projecten in een seriematige aanpak. Wij adviseren de particulieren samen met de buren te participeren voor de aanpak van de gehele woonrij. De prijs zal lager uitvallen en het aantal aansluitingen van oud- op nieuwe goten zullen wegvallen of tenminste beperkt worden. 

Wist je dat?

Loodwerk is een belangrijk onderdeel van het dak. Het wordt met name verwerkt om het vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Loodwerk is zeer duurzaam, maar het slijt wel degelijk. Door de jaren heen kan lood dunner worden en gaan scheuren. Versleten en gescheurd loodwerk leidt vervolgens tot lekkage. Het is daarom van belang dat het lood wat gebruikt wordt van een dermate goede kwaliteit is om een lange levensduur te garanderen. Daarnaast adviseren wij regelmatig onderhoud van het loodwerk. Kort samengevat: lood is een betrouwbaar product en het gaat lang mee, mits goed onderhouden.

× Hoe kan ik helpen?