Nieuwe CV ketel

Een goede ketel gaat minimaal 12 tot 15 jaar mee. Er komt dus een moment dat CV ketel niet meer zo functioneert zoals hij zou moeten. De hedendaagse CV ketels zijn veel beter en veel efficienter dan oudere CV ketels. Met het installeren van een nieuwe CV ketel, bespaart al heel gauw op de stookkosten.

Wat kunnen wij u bieden: –> binnen 24 uur installeren wij een nieuwe CV ketel –> altijd een vrijblijvende prijsopgave vooraf –> Kosteloos 2 jarig service onderhoud abonnement –> Installatie ook in het weekend! Welke radiator past bij u? Radiatoren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maten, afmetingen en designs. Het meest voorkomende type is de paneelradiator, deze heeft een vlakke voorplaat en zorgt voor een snelle warmte-afgifte. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een ledenradiator voor een robuuste, authentieke uitstraling. Deze radiator is uitstekend geschikt voor hoge ruimtes waar veel warmte nodig is. Wanneer er geen aansluiting is voor warm water, is een elektrische radiator een handige oplossing. Elektrische radiatoren worden vaak toegepast als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of recreatiewoning. Voor wie veel waarde hecht aan een mooie vormgeving, is de designradiator een uitkomst. Verkrijgbaar in bijzondere vormen en materialen: een ware eyecatcher voor ieder interieur.

Installatie Heeft u eenmaal uw keuze gemaakt? Dan zorgen wij vervolgens voor een zeer professionele en nette installatie. Indien u het moeilijk vind om een keuze te maken tussen alle verschillende merken of simpelweg advies wilt inwinnen, komen wij graag langs voor een vrijblijvende offerte. Bel vandaag nog voor een afspraak! Wij werken in de omgeving van: IJmuiden Haarlem Beverwijk Uitgeest Zaandam Purmerend Hoofddorp Santpoort Velserbroek Driehuis Velsen Zuid Velsen-Noord Heemstede Amsterdam  Heemskerk en Alkmaar . Verwarmingsservice IJmond is ook werkzaam bij u in de buurt.

 

Werking

Bij een conventionele gasgestookte cv-ketel zal bij warmtevraag van de kamerthermostaat de circulatiepomp in werking treden waardoor het cv-water door de installatie zal gaan circuleren. Tegelijkertijd zal de (hoofd)gasklep in het gasregelblok worden geopend waardoor het gas naar de branders wordt gevoerd, waar het vervolgens wordt ontstoken door een altijd brandende waakvlamof elektronische ontsteking. De rookgasafvoer leidt de rookgassen naar buiten. De branders verhitten het water dat door de warmtewisselaar stroomt.

De circulatiepomp zorgt dat het opgewarmde water via de leidingen naar de radiatoren stroomt. Deze geven de warmte af aan de ruimte. Het afgekoelde water stroomt terug naar de ketel, waar het vervolgens weer wordt opgewarmd. Als de ingestelde ruimtetemperatuur (bijna) wordt bereikt zal de gastoevoer naar de branders worden afgesloten, waardoor de warmteafgifte aan het ketelwater wordt gestopt. Is er tussentijds geen warmtevraag dan zal de circulatiepomp na een nalooptijd (circa 15 min.) worden uitgeschakeld.

Oudere cv-ketels passen de keteltemperatuur niet automatisch aan de warmtevraag aan.

Moderne ketels passen de aanvoertemperatuur van het water aan afhankelijk van de warmtevraag. De aanvoertemperatuur wordt afgestemd op het seizoen, de instelling van de kamerthermostaat en de isolatie van de woning.

Combiketels verzorgen niet alleen woningverwarming maar leveren ook warm water voor keuken en badkamer.