• Middels offerte wordt er een prijs opgave vastgesteld

Wij werken in de omgeving van: IJmuiden Haarlem Beverwijk Uitgeest Zaandam Purmerend Hoofddorp Santpoort Velserbroek Driehuis Velsen Zuid Velsen-Noord Heemstede AmsterdamHeemskerk en Alkmaar.

Rioolwaterverwerking

Het water dat door een riool stroomt is vervuild. Het direct op het oppervlaktewater lozen van rioolwater heeft de volgende gevolgen:

  • Het biologisch afval heeft veel zuurstof nodig om te vergaan.
  • Het biologisch proces stinkt.
  • Er vindt vergroting van de voedselrijkdom (eutrofiëring) plaats.
  • Omdat er zoveel rioolwater is, heeft het oppervlaktewater niet voldoende capaciteit om dit te verwerken; al het zuurstof wordt opgebruikt en er vinden daarna anaerobe processen plaats.
  • Open riolen zijn een van de bronnen bij de verspreiding van allerlei ziekten zoals cholera.
  • Het ecosysteem wordt aangetast doordat er schakels verdwijnen door het doodgaan van organismen

Er zijn een aantal manieren om rioolwater te verwerken. Op grote schaal zuivert men het rioolwater in een rioolwaterzuiveringinrichting of “RWZI”. Op kleine schaal, met name op het platteland, worden septic tanks ingezet.

Regenwater

Vaak wordt regenwater (ook wel hemelwater genoemd, zodat sneeuw, hagel e.d. ook meegerekend worden) via het riool afgevoerd. Dit heeft een aantal effecten. Nadelig is dat het rioolwater door het regenwater verdund raakt, waardoor de aanvoer van afvalwater bij een rioolzuiveringinrichting toeneemt en zuivering moeilijker is. Verder kan de hoeveelheid regenwater bij zware buien tijdelijk zo groot zijn, dat de riolering dit niet snel genoeg kan verwerken. Het wordt dan via een overstort op het oppervlaktewater geloosd, wat afhankelijk van de lokale omstandigheden een verontreinigend effect kan hebben. Toch is dat beter dan dat het afvalwater terugstroomt op straat of zelfs de huizen in. Voordeel van (wat) regenwater via het vuilwaterriool is dat door de fluctuaties in afvoer slib en rommel weggespoeld worden, zodat de riolering niet volslibt.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

× Hoe kan ik helpen?